Ülo Toomsalu • 15. august 2000 kell 6:14

Mõõdukad alustavad võitlust invatoetuste eest

Mõõdukate juhatuse otsusega asub sotsiaalminister Eiki Nestor tänasel valitsuse kabinetiistungil jõuliselt võitlusse puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse jõustumise eest, mille täismahus rakendamine läheks 2001. aastal maksma 310 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht. Mõõdukate juhatus otsustas eile, et puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadus on erakonna kindlaks prioriteediks ja sellest on äärmiselt keeruline taganeda. Mõõdukate meediakoordinaator ja riigikogu fraktsiooni nõunik Olari Koppel tuletas meelde, et seadust on riigikogus juba korra edasi lükatud. 'Algselt pidi seadus jõustuma 1. jaanuaril 2000, kuid säästueelarve tingimustes peeti vajalikuks see edasi lükata. Nestor pole seda meelt, et minna sügisel taas riigikogu ette ja teatada, et lükkame seaduse veel aasta võrra edasi,' kinnitas ta. Rahandusminister Siim Kallas pole eitanud, et vaidlus käib selle üle, kas prioriteediks on õpetajate palgad või puuetega inimesed. Samas on puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadusesse sisse kirjutatud, et see peab jõustuma 2001. aasta jaanuaris ning seega peaks riik täitma esmajoones seadusega võetud kohustusi.

Hetkel kuum