Ülo Toomsalu • 21. august 2000 kell 7:01

Isamaaliit astus välja intresside maksustamise vastu

Ministrite plaan paisutada riigieelarvet hoiuseintresside tulumaksuga tõenäoliselt luhtub, sest valitsusliidu juhtpartei Isamaaliidu volikogu astus selle vastu välja, kirjutab Postimees.

Erakonna volikogu tegi laupäeval Roostal Mart Laari valitsusele ettepaneku intresside maksustamise kavast loobuda. Selline seisukoht on toodud kirjalikult volikogu avalduses.

Isamaaliidu peasekretäri Andres Ammase sõnul olid volikogu liikmed üksmeelselt seisukohal, et hoiuseintressidele 26% tulumaksu kehtestamine pole otstarbekas.

'Arvame ka, et selle 50 miljonit krooni, mida valitsus sellest eelarvesse mõtles planeerida, on ministeeriumid suutelised oma eelarvetest kokku hoidma,' lisas ta. 'Seepärast ei hakanud me volikogus tegelema ideedega, millised võiksid olla 50 miljoni muud katteallikad.'

Isamaaliitlasest Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson ütles, et hoiuseintresside maksustamisest tuleneks sedavõrd probleeme, et võimalikult saadav lisatulu eelarvesse ei kaalu neid üles.

'Ka rahandusministeerium pole soovitanud valitsusele kasutada varianti, et hoiuseintresse maksustada,' ütles Isamaaliidu volikogu avalduse peale eile ministeeriumi nõunik Daniel Vaarik. 'Ministeerium rõhutas algusest peale, et tuleks eelistada kokkuhoidu. Seda seisukohta kaitses ka minister Siim Kallas.'

Hetkel kuum