Ülo Toomsalu • 21. august 2000 kell 7:13

Summutitööstur Vellerand ajas luksuslaeva karile

Põltsamaa autosummutitehase omaniku Jüri Velleranna Rohuküla lähedal madalikule sõitnud ja nüüd Pirita sadamas remonti ootava Eesti kalleima luksuslaeva Predator remont läheb maksma üle poole miljoni krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Põltsamaal igal aastal ligi 600 000 autosummutit valmistava firma Universal Industries omanik Jüri Vellerand on erakordselt madalat profiili hoidev ärimees. Vellerand ei uhkusta talle kuuluva Eesti kalleima, Princess V55 tüüpi lõbusõidulaevaga ega ei soostu ütlema ühtegi sõna kaks nädalat tagasi juhtunud laevaõnnetuse kohta.

17 meetri pikkuse lõbusõidulaeva Princess V55 ostis Vellerand sel kevadel Viktor Siilatsi firmast Balti Merekaatrid.

Velleranna Princessi remont läheb SL Õhtulehe andmeil maksma üle 500 000 krooni. Alusel on vigastatud sõukruvid, tüürid ja kajalood; laeva tunginud vesi on kahjustanud ka ventilatsiooni- ja küttesüsteemi. Tõenäoliselt sel hooajal toda laeva enam merd kündmas ei näe.

USA lipu all seilanud kaater Predator sõitis Rohuküla lähedal madalikule 4. augusti õhtupoolikul kell 5.30. Merehädalised teatasid, et aluse tankides on ligi tonn kütust, kuid lekkeohtu õnneks pole. Piirivalvekaater tõi aluselt ära kaks inimest, nende seas ka selle kapteni Jüri Velleranna, kuid piirivalvurite laevuke ei suutnud suurt Princessi madalikult lahti tõmmata. Alles järgmisel hommikul kell 5.15 õnnetuspaika saadetud piirivalvelaev jaksas kaatri lahti sikutada ning pukseeris selle Rohuküla sadamasse.

Hetkel kuum