Ülo Toomsalu • 22. august 2000 kell 7:28

Stroomi randa rajatakse jahisadam

Tallinn tellis Stroomi ranna puhkeala detailplaneeringu, mis näeb lisaks praegustele rattateedele ja mänguväljakutele ette ka jahisadama rajamise, kirjutab Postimees.

Vasara tänava poolsesse rannaäärde on planeerimisel sadam väikelaevade, skuutrite ja jahtide tarbeks. 'Meie linnaosas võiks olla pealinna ainus skuutrite vettelaskmise koht. Mujal seda ametlikult teha ei tohi,' ütles Põhja-Tallinna linnaosa vanem Tõnu Heidov.

Tema sõnul tuleb eelistada lapsi ning sadamasild peaks jääma peamiselt Optimistide-Kadettide ja rendipaatide päralt.

Pelguranna puhkeala ja Merimetsa piirkonna detailplaneeringu alusel kuulub arendamisele kogu rannariba alates Põhja-Tallinna ning Haabersti linnaosade piirist psühhoneuroloogiahaigla taga mere ääres kuni uute ridaelamute rajamiseni teisel pool randa Vasara tänavale. Stroomi metsa hipodroomi taha on kavas teha uued valgustatud suusarajad ning tähistatud lõkkeasemed.

Linnaosavanema sõnul tuleb Stroomi rand naaberlinnaosade suunas võimalikult avada ning kõne alla tuleb ka hilisem jalgratta- ja jalgteede läbimurrete tegemine nii Kopli kui ka Haabersti Rocca al Maresse rajatava spordikeskuse suunas.

Hetkel kuum