23. august 2000 kell 7:47

Telekomi aktsia täna tähelepanu keskmes

Seoses täna toimuva Telekomi juhi valimisega ja homme oodatavate poolaasta majandustulemustega ning Eesti Telefoni äriplaani kooskõlastamise venimisega valitsuses on oodata müügihivi Telekomi aktsiale.

Firma tulevik on ebaselge ning ebakindlus investoritele ei meeldi.

Täna hakkab Eesti Telekomi nõukogu valima ettevõttele uut juhti, ainsaks teadaolevaks kandidaadiks, kes pole kandideerimist loobunud on Jaan Männik. Loobunud on kandideerimisest Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk ja pankur Gunnar Kraft ning EMT juht Peep Aaviksoo. Nõukogu saab veel esitada ootamatult uusi kandidaate.

Uue juhi valimine omab väga suur tähtsust ettevõtte tulevasele käekäigule ? võimalik, et EMT ja Eesti Telefon lahutatakse nii, et Soome Sonera saab EMT ja Rootsi Telia Eesti Telefoni.

Eesti riik jääb oma osalusega Telekomis seejärel väga rumalasse olukorda ? ka riigi aktsiate müügiks pole hetkel parim aeg. Juhul, kui ettevõte jagatakse, laguneb Eesti Telekom ning ettevõtte aktsia kaob börsilt.

Hetkel kuum