Ülo Toomsalu • 24. august 2000 kell 6:11

Laevaärimees taastab Saaremaa õlletehase

Laevandusärimees Vjat?eslav Leedo kavandab rahapaigutust Saaremaa ühe omaaegse sümboli, kohaliku õlletootmise taastamisse, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Mingeid otsuseid veel langetatud ei ole, kõigepealt tuleb väga põhjalikult asi läbi kalkuleerida,' ütles Leedo, kes ei soovinud ennustada, millal selgub, kas õllepruulimisse tasub investeerida või mitte. 'Eks ta kindlasti üks ni?itoode on. Kui Saksamaal on igal külal, igal tänaval oma õlu, miks ei võiks see siis ka Saaremaal olla.'

Tänavu 11. juulist on äriregistrisse kantud aktsiaselts Saaremaa Õlletehas aktsiakapitaliga 400 000 krooni. Leedo sõnul on see riskikapital, mis kulub eeluuringu tegemiseks. Tuleb uurida, kust saab seadmeid, millised on turustamisvõimalused ja millised võiksid olla tooted ja tootmismahud, rääkis Leedo.

'See võib olla kõlavalt öeldud, kuid tööhõive Saaremaal on tähtis. Pealegi, väljaõppinud inimesed on ju olemas ja oleks rumal, kui nad lihtsalt kuskil luuameestena peavad töötama,' rääkis Leedo. Saaremaa Õlletehase palgal on juba kunagine Saare Õlle müügijuht Gabriel Sepp.

Hetkel kuum