Inno Tähismaa • 31. august 2000 kell 10:29

Harju Elekter sai ISO 9001 kvaliteedisertifikaadi

Eesti ühele edukaimale ekspordile orienteeritud tööstusettevõttele AS Harju Elektri Elektriseadmete Tehasele andis sertifitseerimisfirma Bureau Veritas Quality International täna pidulikult üle tunnistuse, et ettevõtte kvaliteedijuhtimissüsteem vastab rahvusvahelisele kvaliteedistandardile ISO 9001:1994, teatas ettevõtte esindaja.

Harju Elektri juhatuse esimehe Andres Allikmäe sõnul annab ISO sertifikaat tunnistust rahvusvaheliselt aktsepteeritud nõuete täitmisest.

AS Harju Elekter on üks Eesti edukaimaid ekspordile suunatud tööstusettevõtteid, mille peamisteks tegevusaladeks on mitmesuguste elektrotehniliste ning telekommunikatsiooniseadmete tootmine ja turustamine. Ettevõtte müüb üle poole oma toodangust välisriikidesse. AS Harju Elekter annab tööd enam kui 700 inimesele.

Kontserni kooseisu kuuluvad emaettevõte AS Harju Elekter ja tütarettevõte AS Eltek (100%). AS Harju Elekter omab osalust sidusettevõttes AS Keila Kaabel (41,2%) ja AS Saajos Balti (33,3%).

Harju Elektri 2000. aasta I poolaasta konsolideeritud realiseerimise netokäive oli 90,4 miljonit krooni (28% enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga). Ettevõtte majandustegevuse konsolideeritud kasum oli 14 miljonit krooni, mis on 16% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil (12,1 mln kr). Käesoleva aasta esimesel poolaastal investeeris kontsern uutesse tootmisvõimsustesse kokku 20,1 miljonit krooni.

Hetkel kuum