Kaido Einama • 31. august 2000 kell 13:48

Registreerida saab nüüd ükskõik millise Eesti domeeninime

Tänasest on EENeti kodulehel www.eenet.ee üleval uus reeglistik, mille alusel registreeritakse Internetis ükskõik milliseid veel vabasid Eesti alamdomeeninimesid. See, et keegi otsustas omavoliliselt, millal keelduda ja millal mitte, on lõpetatud, kinnitati täna Äripäevale EENeti nõukogust. Inimene, kes vaatamata uutele reeglitele mõnesid domeeninimesid ebaaseaduslikult keeldus registreerimast, on töölt vabastatud.

Varem oli EENeti reeglites piirang üldnimetustele, näiteks oli toodud aadressid www.kauplus.ee või www.kana.ee. Vaatamata reeglitele oli seda tüüpi nimesid (nagu www.raha.ee, www.apteek.ee, www.turg.ee) siiski välja antud. Uutes reeglites selliseid piiranguid enam ei ole, kuid endiselt kehtib piirang ühele ettevõttele üks domeeninimi ja mõned tehnilised piirangud. Erandina saavad mitu domeeninime vaid väga suured ettevõtted, nagu Eesti Energia, Eesti Telefon jt. Ühe domeeninime andmist ettevõtetele põhjendatakse sellega, et vastasel juhul muutuvad interneti võrguseadmed ja serverid liiga kalliks.

Hetkel kuum