Ülo Toomsalu • 1. september 2000 kell 6:15

Viis päeva tagasi metsas eksinud mees leidis tee koju

Viis päeva söömata ja joomata külmas metsas ekselnud 53aastane Peeter Printsmann leidis kolmapäeva õhtul tee koju ning viibib praegu arstide järelevalve all Viljandi haiglas, kirjutab Sakala.

'See on ime, et ta koju tagasi jõudis,' rõõmustas Peeter Printsmanni abikaasa Aino. 'Nüüd võib küll öelda, et 30. august on tema teine sünnipäev.' Mehe tegelik sünnipäev on 27. august.

Viljandi lähedal Ramsil elav Peeter Printsmann jäi kadunuks laupäeval, 26. augustil, kui ta läks kodulähedasse metsa. 'Ta oli just tulnud seljaoperatsioonilt ja läks jalutama,' meenutas Aino Printsmann. 'Metsas kaotas ta oma tavalise raja ega osanud enam välja tulla.'

Kuidas mees neli ööd külmas metsas vastu pidas, ta ise selgitada ei oska. Pereliikmete arvates kaotas Peeter Printsmann eksimise õhtul teadvuse. 'Ta ei mäleta, et metsas oleks olnud külm või pime, kuigi öösel oli maapinnal lausa öökülma,' lausus Aino Printsmann.

Teadvusele tuli mees taas kolmapäeval kell 12.30, kuid koju jõudis ta alles kell pool üheksa õhtul. Naise arvates kaotas ta koduteel veel kord teadvuse, kuid tuli õhtul meelemärkusele. Kui laupäeva õhtul kaduma jäänud mees viis päeva hiljem koju jõudis, arvas ta, et lõppemas on pühapäev.

Kadunud Peeter Printsmanni otsisid nelja päeva jooksul taga nii politseinikud kui kaitseliitlased. 'Kui nad metsa läbi kammisid, läksid nad Peetrist tõenäoliselt mõnesaja meetri pealt mööda,' arvas Aino Printsmann. Kodust oli mees esialgsetel hinnangutel paari kilomeetri kaugusel.

Hetkel kuum