Raimo Ülavere • 5. september 2000 kell 11:01

Sarnet: Äripäeva artikkel oli propagandatrikk

Erastamisagentuuri endise peadirektori Väino Sarneti hinnangul on tänases Äripäevas ilmunud artikli ?Erastamisagentuur müüb raudtee välismaalastele? puhul tegemist propagandatrikiga.

Võib olla on see omale teatud kaasatundjate leidmiseks, et oma suhtelist positsiooni konkursis parandada, rääkis Sarnet.

Sarneti sõnul ei ole strateegilise investori tingimus kaugeltki selliselt sõnastatud. Erastamisseadus ei luba välisinvestorit seada kuidagi eraldi ja paremasse positsiooni, nii et erastaja eristamine selle järgi, kas ta on välis- või kodumaine, on õiguslikult täielikult Sarneti sõnul välistatud.

?Enamusosaluse tingimus ei ole kindlasti mitte absoluutne, vaid see on üks võimalus pakkujale tõestamaks, et strateegiline investor omab piisavat mõju selle äriühingu üle, kes pakkumise teeb. Aga kuidas ta seda teeb, kas enamusosaluse kaudu või teisiti ja nii, et erastamisagentuuri nõukogu teda usub, on pakkuja enda asi,? rääkis Sarnet.

Hetkel kuum