Raimo Ülavere • 5. september 2000 kell 14:56

Sihtasutused allkirjastasid ühinemislepingud

Täna allkirjastati Eesti Investeeringute ja Kaubanduse Arendamise Sihtasutuse ning Sihtasutus Eesti Innovatsioonifond ühinemislepingud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega.

Samuti allkirjastati lepingud, mille kohaselt ühinevad Ettevõtluse ja Elamumajanduse Laenude Tagamise Sihtasutusega praegune Sihtasutus Eesti Eluase, Ekspordi Krediteerimise ja Garanteerimise Sihtasutus ning Ettevõtluse Krediteerimise Sihtasutus.

'Ümberkujundamine toimub sellise kava kohaselt, et ümberkujundamise objektiks olevad sihtasutused ühinevad kahe uue loodud sihtasutusega -- Ettevõtluse ja Elamumajanduse Laenude Tagamise Sihtasutusega ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega. Käesoleval

hetkel on veel ette valmistamisel Eesti Regianaalarengu Sihtasutuse, Eesti Infrastruktuuri ja Transpordi Arendamise Sihtasutuse ühinemine Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega. Ühendamistega loodetakse lõpule jõuda järgmise aasta alguseks' sõnas Majandusministeeriumi asekantsler Raul Malmstein.

Vastavalt sihtasutuste seadusele läheb ühendatavate sihtasutuste vara üle ühendavatele sihtasutustele ühinemise kandmisega mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse.

Ühinemise registreerimine võib aega võtta orienteeruvalt neli kuud. Seni on ettevõtetele tagatud nendega seotud toimingute teostamine olemasolevate sihtasutuste baasil.

Hetkel kuum