Ülo Toomsalu • 7. september 2000 kell 6:51

Aare Sosaar investeeris Dirhami sadamasse neli miljonit krooni

Lääne-Eesti Panga pankrotiga kurikuulsaks saanud Aare Sosaare konsultatsioonifirma investeeris suvel Dirhami sadamase neli miljonit krooni, kirjutab Lääne Elu.

Sosaare sõnul esindab tema juhitav konsultatsioonifirma grupi isikute investeeringut. 'Nad on osaliselt seotud kalaäriga, osaliselt on finantsinvestorid,' ütles ta.

Sosaare sõnul oli suve hakul sadamas pankrotieelne seis. Dirhami sadama omanikud olid perekond Mellese firma Jarmi ja valdusfirma Lääne Kalur. 'Aktsiakapital oli viigis, senised omanikud olid patiseisus,' hindas Sosaar.

Firmade saneerimisele keskendunud Sosaare hinnangul on Dirhami arenguvõimalused võrdväärsed Pärnu sadamaga.

ASi Dirhami Sadam nõukogu endine liige, Haapsalu kalatööstuse Hako tegevjuht ja omanik Raine Kaljula polnud Dirhami tulevikuväljavaateid hinnates kuigi optimistlik. 'Läänemaa kalanduse tarbeks on Dirhami väga vajalik,' ütles Kaljula. 'Aga kalapüük on kehvaks jäänud, paljukest neid kalatööstusigi siin veel tegutseb.' Kaljula hinnangul ei jätku kaupa, mida sadama kaudu vedada.

Hetkel kuum