Inno Tähismaa • 11. september 2000 kell 16:35

President meri kohtus Kanada majandusdelegatsiooniga

President Lennart Meri võttis täna pärastlõunal Kadriorus vastu Kanada majandusdelegatsiooni, mida juhtis Kanada parlamendi liige Sarmite Bulte, teatas presidendi kantselei pressiteenistus.

Kohtumisel arutati vajadust tihendada oluliselt seni suhteliselt tagasihoidlikke Eesti ja Kanada majandussuhteid.

Sarmite Bulte sõnul on Kanadas probleemiks see, et kogu kaubavahetus ja majandussuhted Euroopaga, sealhulgas ka Eesti, Läti ja Leeduga, on jäänud aastateks tagaplaanile. Ta kinnitas, et seekordse majandusdelegatsiooni visiidi ettevalmistamisel on tehtud ära erakordselt suur töö Balti riikide võimaluste tutvustamisel Kanada majandussektorile.

Kohtumisel rääkis president ka oma tutvumisvisiidist energeetikaettevõttesse Suncor, kelle võimalik investeering Eesti põlevkivitööstusesse aitaks tugevdada Eesti energeetikasektorit ühinemisel Läänemerd ümbritseva energiaringiga. Sarmite Bulte sõnul aitaks Suncori investeering suurendada oluliselt Kanada senist väikest investeeringut Eesti majandusse, kuid praegu on läbirääkimised tuleva aasta aprillini peatatud.

Hetkel kuum