Ülo Toomsalu • 11. september 2000 kell 6:45

Võrus avati moodne taastusravila

Võrumaa Haiglas avati eelmisel neljapäeval taastusravikeskus, mis hakkab peale võrulaste teenindama ka Põlva ja Valga maakonna elanikke. Põhirõhk on keskuses pandud luu- ja liigesehädadest ning südamehaigustest taastumisele, kirjutab Võrumaa Teataja.

'See on Võrumaa Haigla suurim investeering sel aastal,' ütles haigla peaarst Arvi Vask 2,5 miljoni krooni suuruse rahapaigutuse kohta.

Keskuse direktori Riho Tapferi sõnul võib ravikompleksi nimetada juba Lõuna-Eesti taastusravikeskuseks: pakutakse hulka ravivõimalusi liikumisravist ja massaa?ist elektri- ja vesiravini, saab kasutada sauna, metsa on rajatud mõõdetud koormusega südamerajad.

Äsja renoveeritud osas haigla esimesel korrusel asuvad tänapäevane vesiravila - bassein, pärli- ja mullivannid, ravidu?id jne -, liikumisravisaalid ja saun.

'Vesiravila üle oleme eriti uhked. See meelitab isegi terveid,' kiitis Riho Tapfer avamisel. Kõiki vesiravila võimalusi ei saa vee suure rauasisalduse tõttu täies mahus kasutada, aga probleem laheneb veel sel aastal, kui haiglal valmib uus veepuhastusjaam.

Taastusravikeskuse teenuseid saavad arsti ettekirjutusel kasutada nii ambulatoorsed haiged kui ka haiglaravil olijad. Statsionaarse ravi kohti on 15.

Hetkel kuum