Ülo Toomsalu • 19. september 2000 kell 6:13

Kohus kinnistas Enn Sarapi miljonärirolli

Tallinna ringkonnakohus kinnistas eile Tallinna Sadama eksjuhi Enn Sarapi varasemat linnakohtu võitu, mille järgi peab sadam Sarapile maksma mõjuva põhjuseta vallandamise eest 1,26 miljonit krooni valuraha, kirjutab Postimees.

Kuigi Sarap taotles ringkonnakohtu kaudu lõpparve kinnipidamise eest ka oma 66 670kroonise kuupalga suurust hüvitist ja igakuise, kuni surmani ette nähtud 14 700kroonise lisapensioni saamise õiguse tunnustamist, jättis kohus need soovid rahuldamata.

Vaatamata sellele, et kohus jättis rahuldamata ka Tallinna Sadama kaebuse, milles paluti linnakohtu otsus tühistada, lubas sadama nõukogu liige, teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni nõunik Andrus Villem, et eilne kohtulahend vaidlustatakse riigikohtus.

'Sarap, kes on väidetavalt üks Eesti Vabariigi kõvem korruptant, ei vääri selliseid hüvitisi - see on inimeste õiglustunde riivamine, igasuguste moraali- ja eetikareeglite eiramine,' tõdes Villem.

Hetkel kuum