Inno Tähismaa • 19. september 2000 kell 10:50

Neivelt: see on kuulujuttude neljas laine

See on Rootsi pankade ühinemise osas juba kuulujuttude neljas laine, kommenteeris kahe suure Rootsi panga võimalikku liitumist Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt.

'Loomulikult mitte,' vastas Neivelt küsimusele, kas ta on Rootsi pankade ühinemisest midagi kuulnud. Ta ütles, et see on juba neljas kuulujuttude laine selle paari aasta jooksul, mil Rootsi pangad on omanud olulist huvi Eesti pangandusturul.

Neivelt ütles, et juhul, kui ühinevad Hansapanga suurosanik Swedbank ja Ühispanga omanik SEB, siis suure tõenäosusega müüakse üks Eesti pankadest maha. Neivelti sõnul on ebatõenäoline, et üks pank tahaks Eestis 85% turuosa. Ta ütles, et ostjaid ühele neist pankadest leiduks piisavalt.

Neivelt ei osanud öelda, mis saab siis, kui Swedbank ühineb Merita omaniku Nordic Baltic Holdinguga.

Hetkel kuum