Ülo Toomsalu • 19. september 2000 kell 6:22

Saarlane külvas naabrimehe kartulipõllule umbrohtu

Saaremaal Valjala vallas suvekodu pidav saarlane sai maale minnes ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui avastas, et keegi on terve tema kartulimaa umbrohtu täis külvanud, kirjutab Meie Maa.

Firmas Saare Paat mehaaniku ametit pidav kuressaarlane Sulev Mägi avastas reedel Valjala vallas Turja külas asuva suvekodu kartulipõllule minnes, et 0,6 hektari suurune kartulipõld on kahtlast seemet täis külvatud.

Nädal varem oli mees koos perega lõpetanud kartulite ülesvõtmise ja kavatses sel nädalavahetusel põllule sõnnikut laotada ning seejärel põllu ära künda.

Esmalt märkas Mägi põllul umbes kahemeetrise diameetriga ringi, mida kattis paks pruunikas pujuseemne kiht. Veidi eemal oli samalaadne ring ja kolmandas kohas veel üks, kohati olid aga seemned lihtsalt laiali loobitud. Ühes ringis olid märgatavad ka inimese jalajäljed.

'See põld on ära rikutud umbes viieks aastaks,' ütles Sulev Mägi. 'Võib-olla päästab asja see, et ma märkasin seemneid õigel ajal. Kui poleks märganud ja oleks seemne mulla sisse kündnud, siis oleks olukord väga halb.' Puju kasvab kuni poolteise meetri kõrguseks.

Aastaid tagasi oli Sulev Mägil naabritega maade pärast tüliõun pureda, kuid kohus tunnistas tema maa täieõiguslikuks peremeheks. Nüüd närib mehe hinge kahtlus, et naabrid külvasid tema kartulimaale pujuseemet kättemaksuks.

Pühapäeval pöördus Sulev Mägi politsei poole ja palus korrakaitsjatel järele uurida, kes ja miks on sellise pahateoga hakkama saanud.

Hetkel kuum