Ülo Toomsalu • 20. september 2000 kell 7:41

Kohtusekretärid lubavad palga pärast laiali joosta

Tallinna linnakohtu istungisekretärid ähvardavad töölt lahkuda, sest on madala palga ja aasta-aastalt kasvanud töökoormuse tõttu sunnitud lisa teenima poemüüjatena ning vastu võtma kohtunike annetusi, kirjutab Postimees.

Tallinna linnakohtu nn maffiasaali kogunenud istungisekretärid eilsel ametiühingukoosolekul, et paljud neist istuvad pärast tööd ja nädalavahetustel näitekskaupluste kassaaparaatide taga, sest 1650 ja 2580 krooni vahel kõikuvast palgast on võimatu ära elada.

Istungisekretäride väitel on sageli vahetunud justiitsministrid lubanud neile neli-viis aastat järjest 30protsendilist palgatõusu. Sel kevadel seoti nende palk uues kohtute seaduse eelnõus kohtunike palgaga. Nüüd, sügise hakul, on see säte kadunud.

Kuna istungisekretäre oli eile nõuga toetamas ka riigi omavalitsustöötajate ametiühingute liidu juht Kalle Liivamägi, otsustati ühiselt teha justiitsminister Märt Raskile ettepanek tuua kadunud säte eelnõusse tagasi, panna ametile uus nimi või leida mõni moodus, kuidas Eesti kohtutest kõige enam tööga koormatud Tallinna linnakohtu istungisekretäride palka tõsta.

Hetkel kuum