Ülo Toomsalu • 22. september 2000 kell 6:28

Tallinn annab trollidele armuaega

Erinevalt varasematest plaanidest kavatseb Tallinna linnavalitsus panna konkursile vaid kolmandiku bussi- ja trolliliinidest, mis kustutab trolliliikluse kohal veel mõned kuud tagasi rippunud peatse kadumisohu, kirjutab Postimees.

Suve alguses kavatses linnavalitsus panna konkursile kõik pealinna ühtse piletisüsteemi 60 bussi ja kaheksa trolliliini, mis mitme spetsialisti hinnangul oleks tähendanud trolliliikluse kadumist Tallinnast 2002. aasta jaanuarist.

'EBRD (Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank) on väitnud, et see oleks konkursist huvitatutele erafirmadele halvaks signaaliks, kui linna võistupakkumisel osalevad linnale kuuluvad firmad,' põhjendas abilinnapea Priit Vilba plaanide muutmist.

Muudetud kava peab esmaspäeval saama heakskiidu pealinna võimuliidu koalitsiooninõukogult.

Linn kavatseb panna veel sel aastal toimuval rahvusvahelisel konkursil kahes eraldi grupis enampakkumisele 18 bussi- ja kaks trolliliini. Linnale kuuluvad Tallinna Autobussikoondis (TAK) ning Tallinna Trammi-ja Trollibussikoondis (TTTK) konkursil osaleda ei saa.

Transpordiameti reisijateveo peaspetsialisti Margo Tomingase sõnul rääkis plaanide muutmise poolt ka see, et vaid osa liinide konkursile panek ei kahjusta nii tugevalt trollipargi tegemisi ning linnale tähendaksid väiksemad muutused väiksemaid riske.

2002. aasta jaanuarist linlasi vedama hakkavate konkursivõitjatega on linnal plaanis lepingud sõlmida hiljemalt tuleva aasta alguses.

'Me ei nõua, et praegused trolliliinid asendataks bussidega, kuid kahtlen selles, et võitja jätkaks trollidega vedamist,' lausus Vilba.

Hetkel kuum