Ülo Toomsalu • 25. september 2000 kell 6:08

Katlamajatüli jätab korterid külmaks

Korteriühistu Paldiski maantee 51 juhtide väitel on Kristiine linnaosa valitsuse ja monopolisti Tallinna Soojuse vastuseis ühistu oma katlamaja rajamise plaanile viinud olukorrani, kus maja jääb talve eel kütmata, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Terve suve läbi on nad gaasikatlamaja ehitusele tõkkeid ette veeretanud,' ütles juhatuse esimees Marika Kruuse. 'Sügis on käes, kütteperiood algamas, kuid ehitus seisab.'

35 korteriga maja elanikud otsustasid rajada hoone keldrisse iseseisva gaasikatlamaja pärast seda, kui kevadel tuli teade, et vana katlamaja läheb rekonstrueerimisele. Sellisel juhul tulnuks rajada ka täiendav soojussõlm, mis oleks kütte hinna kohe üles löönud. Mais asjaajamist alustanud ühistu lootis oma katlamaja valmis saada augustis.

Monopolisti seisuses Tallinna Soojus saatis kõlvatule konkurentsile viidates kirja konkurentsiametisse, et see uuriks firmat Gaspre, kes tegi ühistu uue katlamaja tasuvusarvestuse ja pidi ka ehitama hakkama, märkis Kruuse. Kontrolli tõttu jäi asi venima, lisas ta.

Hetkel kuum