Ülo Toomsalu • 25. september 2000 kell 6:10

Mõis tahab valitseda koos Koonderakonnaga

Tallinna linnapea Jüri Mõis jättis Isamaaliidu suurkogul uuele korteriskandaalile karmi hinnangu andmata ja teatas paljude erakonnakaaslaste meelehärmiks vajadusest jätkata koostööd Koonderakonnaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Koalitsioonipartnerite väärtegude kohest ärakasutamist ei saa tuua ohvriks linna arengule,' kinnitas Mõis. 'See ai anna meile õigust veristeks kättemaksuoperatsioonideks. Saatanat ei saa ravida kuradiga.'

Mõisa avaldus erines varem kõnelenud peaminister Mart Laari seisukohast, mille järgi ei ole Isamaaliidu eesmärgiks iga hinna eest võimu hoida. 'Me ei tohi ära unustada oma aateid ja põhimõtteid. Isamaaliit ei saa sallida korruptsiooni ja mahhineerimist,' rõhutas Isamaaliidu esimees oma kõnes suurkogule.

Tallinna Botaanikaaia direktori Jüri Oti hinnangul on Koonderakonnal pärast viimaseid avaldusi raske jääda Tallinnas koalitsiooni. 'Igal asjal on piirid. Me ei saa lasta endale pori peale loopida ja lasta siis pärast seda veidi pintsakult maha pühkida,' ütles Ott. 'Me pole midagi sellist teinud, et peaksime häbenema. Julgeme kõigile otsa vaadata.'

Koonderakond teeb otsuse pealinna võimuliidus osalemise kohta selle nädala jooksul.

Hetkel kuum