Ülo Toomsalu • 26. september 2000 kell 7:32

Varaste saagiks on Pärnumaal langenud üle 15 kilomeetri elektriliine

Vargad on sel aastal Pärnumaal varastanud üle 15 kilomeetri elektriõhuliine ja põhjustanud Eesti Energiale koos taastamiskuludega üle miljoni krooni kahju, kirjutab Pärnu Postimees.

Eesti Energia Pärnu-Viljandi käidusektori juhataja Feliks Märtsoni andmeil on alumiiniumivargad kõige rohkem kahju teinud Vändra, Saarde, Are ja Tali vallas.

Elektriõhuliinide vargad tegutsevad sageli nagu tõelised oma ala meistrid, mis paneb Märtsoni uskuma, et elukutselised elektrikud on põhitöö vahetanud tasuvama vargaameti vastu. Ligikaudse arvestuse järgi ulatub Pärnumaa metallivaraste tulu sel aastal kokku poole miljoni kroonini.

Politsei poole on õhuliinide varguse pärast sel aastal pöördutud 37 korral, kuid vaid 11 varguse puhul on politseil olnud piisavalt tõendusmaterjali süüdistuse esitamiseks, ja nendestki on kohus varastele karistuse määranud ainult kolmel juhul.

Hetkel kuum