27. september 2000 kell 22:00

Kas vabastamise põhjustas Mumme, Sepa ja Oti seotus Koonderakonnaga?

Tegemist on poliitiliste põhjustega. Linnavalitsus nii otsustas ja seal on jäme ots kolmikliidu käes. Nad otsustasid Koonderakonna koalitsioonist lahkuma sundida ja sellepärast vahetataksegi nüüd inimesed välja. Ott pandi ametisse enne valimisi ja konkursi teel, aga meil on seadustes nii ilus punkt, et kui keegi kaotab usalduse, siis võib ta minutipealt lahti lasta. Otti teati ja tunti juba enne ja sama võib öelda ka Sepa puhul.

Linnal seisab ees veel terve rida erastamistehinguid ja Koonderakonda ei ole sinna vaja kaasa tõmmata. Nüüd hakkavad ülieetilised inimesed linnavara erastama ja asi läheb aina paremuse suunas. Arvata võib, et järgneb ka teiste Koonderakonda kuuluvate linnaametnike väljavahetamine. See on loogiline, sest koalitsioonileping enam ei kehti.

Võib-olla saab ka 34 häälega edukalt edasi valitseda. Opositsioonis olev Keskerakond toetas kolmikliidu otsust, öeldes, et ta ei kõiguta kolmikliidu paati. Praegu teeb kolmikliit üsna julgeid käike.

Linnavalitsus otsustas nad vabastada usalduse kaotuse tõttu. Elmar Sepp kutsuti Tallinna Soojuse juhatuse esimehe kohalt tagasi omaniku soovil. Mis puudutab Seppa ja Otti, siis kindlasti oli üks põhjusi korteriskandaal. Mumme vabastamist ma ei oska kommenteerida, sest ma ise ei viibinud linnavalitsuse istungil.

Mis aga puudutab linna edasist juhtimist ja koalitsiooni koosseisu, siis esiteks ei ole Koonderakond teatanud, et nad Tallinna koalitsioonist lahkuvad. Kui aga Koonderakond otsustab ikkagi koalitsioonist lahkuda, siis on ka ilma nendeta koalitsioonil volikogus enamus. Seetõttu ei tohiks linna juhtimisele kolme inimese ametist vabastamine olulist mõju avaldada.

Mis aga puudutab Koonderakonna esindajate väiteid, et kolme ametniku vabastamine käis koostöös Keskerakonnaga ja Edgar Savisaarega sõlmitud kokkulepete alusel, siis mina kommenteerin seda nii, et mina nimetatud teemal Edgar Savisaarega vestelnud ei ole. Minule Savisaar vastavaid lubadusi andnud ei ole.

Hetkel kuum