Peeter Koppel • 27. september 2000 kell 8:49

Põhjamaade börsid alustasid stabiilsetena

Helsingi börs alustas tänast kauplemispäeva langusega, kuid asus kauplemispäeva edenedes kergelt üles liikuma.

Mobiiltelefonide tootja Benefoni aktsia tõusis 6,2 protsenti peale ettevõtte teadet kavatsusest kaasata suunatud aktsiaemissiooni abil 9 miljonit eurot täiendavat kapitali. Helsingi börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 0,38 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 13 442,54 punktil.

Stockholmi börs, kus tehnoloogiasektoril on suur osakaal, alustas kauplemispäeva eilse Nasdaqi languse tõttu miinuses. Stockholmi börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,24 protsenti eilsega võrreldes madalamal 5526,26 punktil.

Ka Oslo börs alustas tänast kauplemispäeva vaatamata nafta hinna tõusule langusega, kuid asus kauplemispäeva edenedes kergelt kosuma. Laevandus- ja tehnoloogiasektor püsisid jätkuvalt nõrgana. Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,54 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes plussis 1517,61 punktil.

Kopenhaageni börs püsis stabiilsena ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,01 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 335, 35 punktil.

Hetkel kuum