• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Erootiline kunstnik

  Prantsuse sürrealist ja maalija Paul Delvaux (23.09.1897?20.07.1994) oli kunstnik, keda iseloomustab eriti habras ja erootiline pildikiri. Tema loomingu keskpunktiks oli Naine, kelle kuju läbib kunstniku eri aegade loomeperioode.
  Tema areng kunstnikuna algas 1920. aastal maastikumaalijana. 1927. aastal tegi ta oma esimesed vabakompositsioonid, olles tugevalt mõjutatud Belgia ekspressionistidest.
  Lisaks lapsepõlvemälestusele, milles domineerisid raudteejaamad ja rongid, intrigeerisid teda ka valguse ja varju mängud. Muu hulgas avastas Delvaux enda jaoks ka luukeremotiivi ja seda kasutas ta hilisemates töödes kui väga reaalset ja ülimalt ekspressiivset subjekti, et valada sinna elu.
  Delvaux uuris sügavuti ka kreeka ja rooma arhitektuuri, lõi lugematul hulgal visandeid ja joonistusi, mis kulmineerusid teosega ?Maal?.
  12. oktoobrist 31. jaanuarini
  Museum of Foreign Art, Sinebrychoff
  E, N, R kl 9?18, K kl 9?20, L?P kl 11?17, T suletud
  pilet 80 ja 95 krooni
  Helsingi, Bulevardi 40, info (358) 1733 6460
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.