Ülo Toomsalu • 28. september 2000 kell 5:59

EVP püstitas rekordi

Üha hoogustuv maa erastamine viis sellel nädalal erastamisväärtpaberite (EVP) hinna esimest korda nende kasutamise ajaloos 60 sendist kõrgemale, kirjutab Postimees.

Suvel küllaltki väikeste käivetega ja langeva hinnatrendiga EVP on viimase kuuga taas börsi üks väheseid kallinevaid väärtpabereid, mille hind on kerkinud vähem kui kuu ajaga rohkem kui kümnendiku võrra.

Ühispanga analüütiku Sven Kunsingu sõnul on kasutamata EVPde arv langenud aasta algusega võrreldes ligi poole miljardi krooni võrra, mis põhjustabki juba pisut nende defitsiiti.

'Suurenenud nõudluse tingimustes on EVP hind kevadega võrreldes tublisti üles kerinud,' rääkis Kunsing. Tema hinnangul EVP hind oma praegusest tasemest enam nii kiiresti ülespoole ei liigu. 'Üle 70 sendi taset ma lähiajal veel ei ootaks,' nentis Kunsing.

Enamik praegu kustutatavatest EVPdest läheb maa erastamiseks. Metsamaade suurerastajad ostavad vajalikke EVPsid börsilt kokku. Hetkel korjab maa erastamine turult ära igal nädalal üle kümne miljoni krooni.

Hetkel kuum