• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goethe võimukas Clavigo nõuab Taevalaval uut elu

  Goethe ?Clavigo? jõudis esimest korda Eesti publiku ette äsja Linnateatri Taevalaval. Idee näidend meie vaatajate ette tuua tuli Goethe Instituudilt, kes oli ka lavastuse kaasprodutsent.
  Külalislavastajaks on noor sakslanna Andrea Moses, kes on lõpetanud Berliini teatriakadeemia ja ka Moskva GITISes aasta õppinud. Samuti on Saksamaalt ?Calvigo? kunstnik Jan Pappelbaum ning kostüümide autor Christine Mayrhofer.
  Traditsioonilist Goethe käsitlust vaataja seekord ei kohta. Kaasaegses Saksa stiilis kujundlik lavastus tundub esialgu tavatu, kuid pakub publikule huvitavat sünteesi moodsast teatrist ja Johann Wolfgang Goethe ajaloolisest teosest.
  Goethe kirjutas ?Clavigo? peategelased maha elust, prototüüpideks mitmekülgse saatusega Prantsuse näitekirjanik Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais ja tema noorema õe armuke, Hispaania kuninga arhivaar José Clavijo y Fajardo. Kuigi näidendi tegevusaeg on 18. sajandi teine pool, mõjub lavastuse sisu vägagi tänapäevaselt. Tõestisündinud lugu räägib edust, kadedusest, pahatahtlikkusest, haavatud tunnetest ja hoolimatust enesekesksusest avalikus elus. Noor ja ambitsioonikas hispaanlane, kuninga arhivaar Clavigo (Marko Matvere), hülgab oma armsama Marie (Piret Kalda). See aga ei meeldi neiu vennale (Indrek Sammul), kes kihutab Prantsusmaalt õe au jalule seadma. Kirgi, põnevust, aga ka künismi ja jõhkrust leidub lavastuses ohtralt.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.