Ülo Toomsalu • 28. september 2000 kell 6:27

Kodanikud sõlmisid riigiga lepingu

Eesti Kodaniku-ühenduste Liitude Esinduskogu, kes muu hulgas uurib võimalusi üle võtta muist kohalike omavalitsuste ülesandeid, sõlmis siseministeeriumiga koostöölepingu, kirjutab Maaleht.

'Leping on vajalik eelkõige selleks, et koostöö ka järgmiste valitsuste ja ministrite ajal jätkuks,' märkis esinduskogu (EKLE) juhataja Taivo-Ahti Adamson.

Adamson rääkis, et koostöö kestab juba praegu, põhirõhk on teabevahetusel. EKLE tahab rohkem osa võtta ministeeriumi töörühmade ja komisjonide tööst ning senisest enam kaasa rääkida kodanikke puudutavates küsimustes, sh seadusloomes.

EKLE osaleb juba ühes siseministeeriumi haldusreformiprojektis, mis näeb ette välja uurida, missugused kohaliku omavalitsuse ülesanded võiks üle võtta kolmas sektor. Üldiselt on jutt haridus-, kultuuri- ja sotsiaalsfäärist.

EKLE asutati 1. juunil. Kogus on kuus liiget (korteriühistute liit, rahvakultuuri keskseltside liit, sotsiaalsfääri ümarlaud, vabaharidusliit, ühistegeline liit, rahvuste ühendus) ja kaks koostööpartnerit (spordi keskliit, roheline liikumine). EKLE ühendab rohkem kui 10 000 inimest.

Hetkel kuum