Ülo Toomsalu • 28. september 2000 kell 6:58

Võlgnike pärast jäid Ramsi korterielanikud soojata

Viljandimaal Ramsis korterelamuid haldav firma katkestas majadele sooja andmise, sest 15 korteriomanikku on osaühingule 240 000 krooni võlgu, kirjutab Sakala.

'Minu perele algas see nädal üllatusega, sest majast oli küte ja soe vesi välja võetud,' kirjeldas oma esmaspäeva hommikut Ramsil elav Arvo Sauemägi. 'Kui hakkasime uurima, miks ei köeta, öeldi, et võlglaste pärast.'

Soojaandmise katkestanud osaühingu Ramsi VK juhataja Maili Meister tunnistas, et firma on otsustanud inimestele psüühilist survet avaldada. Ta selgitas, et nii suure võlasummaga, kui on praegu, ei ole sellel asula kortermaju haldaval firmal varem tegemist teha tulnud.

'Alati on meil 1. septembriks elanikelt üles jäänud 50 000 krooni ringis, mida võib pidada veel jooksvaks võlgnevuseks,' selgitas Meister. Tänavu septembri alguses olid korteriomanikud Ramsi VK-le kommunaalteenuste eest võlgu 240 000 krooni.

'Inimesena tunnen küll muret, et elanikud praegu külmetama peavad,' rääkis Meister. 'Kui me aga survet ei avalda, saab firmal vaba raha võib-olla detsembris otsa ja siis tuleb inimestel tõelise külma kätte jääda.'

Ramsi kaugküttega majades on kokku 360 korterit, suured võlgnevused on neist 15 omanikel. Kõige suuremal võlglasel on Ramsi VK-le vaja tasuda 34 000 krooni.

Hetkel kuum