• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Krediitkaartide omanikud kaupluste meelevallas

  Neljapäeva õhtul oli kolmveerand tundi häiritud Hansapanga maksekaartidega tasumine ning ei töötanud ka sularahaautomaadid. Kliendi nõudmise peale kasutada mõnd alternatiivset võimalust, et oleks võimalik tasuda ostu eest krediitkaardiga, vastati Kadaka Selveri infolauast, et ka krediitkaardiga pole võimalik maksta. Maksimarketi infolauast öeldi alguses samuti, et krediitkaardiga pole võimalik maksta. Alles pikema selgitamise järel tuli välja, et see on siiski võimalik.
  ?Kauplusel peab olema mingi võimalus, kuidas süsteemi häirete korral krediitkaardiomanikke teenindada, näiteks slipimasin, millega võetakse kaardist koopia ja pärast rikke kõrvaldamist saadetakse see panka,? ütleb Pankade Kaardikeskuse tegevdirektor Raivo Tinn. ?Paljudes kohtades aga sellist võimalust pole, sest poed kardavad kaardipettusi.?
  Tinni sõnul on slipimasinad kaardikeskuses müügil, kuid kaupmeeste huvi nende ostmise vastu on väga leige.
  Hansapanga pangakaartide osakonna juhataja Kalle Vaalma ütleb, et sidekatkestuse puhul krediitkaardid toimivad ja kliendid peavad nendega kauplustes maksta saama. ?Oleme teinud kauplustele koolitusi, kuidas sellistes olukordades käituda, nii et pole õige, kui pood väidab, et ta ei saa seda makset teha,? räägib Vaalma. ?Samas ei saa me poode kohustada varuvariante kasutama.?
  Ühispanga elektroonilise panganduse divisjoni direktor Jaan Tamm räägib, et paljudel juhtudel inimesed ei teagi, et krediitkaardiga on võimalik teha tehinguid ka siis, kui üldine kaardimaksesüsteem parasjagu ei tööta. ?Selles krediitkaardi mõte ju ongi,? ütles Tamm.
  ETK Maksimarketi ASi juhataja Raul Kadaru ütleb, et temani pole probleemid maksmisega jõudnud. ?Kuulsin, et eile õhtul oli mingi jama olnud, aga minu teada meil mingeid suuri probleeme ei tekkinud,? kinnitab Kadaru. ?Meil on need vanad ?triikimismasinad? alles ja loodetavasti neid kasutati.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.