• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotiohus Valga depoo müüb ebaseaduslikult vara

  ?Pankrotimenetluse algatamise määrusega on võlgnikul keelatud igasugune varade võõrandamine ja koormamine ilma ajutise halduri nõusolekuta,? ütles VKVD ajutine pankrotihaldur Heli Ernits. ?Mina pole müügitehinguks luba andnud.? Ernitsa kinnitusel sai ta tehingust teada pärast selle sõlmimist.
  AS Eesti Raudtee kaalub mõtet esitada Valga maakohtule hagi tagamise taotlus, milles palutakse arestida VKVD-le kuuluv vallasvara. Valga maakohtus tuleb täna arutusele Eesti Raudtee pankrotiavaldus VKVD vastu.
  Äripäevale teadaolevalt on Valga Külmutusvagunite Depoo ja Vene Föderatsioonis asuv ettevõte Resbalt sõlminud 22. septembril lepingu, mille kohaselt müüs depoo 147 külmutusvagunit kokku ligi 1,5 miljoni krooni eest. Lepingust nähtub, et Resbalt tasub vagunite eest mitte rahas, vaid loovutab 7 protsenti väidetavalt emaettevõtte ZAO Paritet aktsiatest.
  Heli Ernitsa kinnitusel on külmutusvagunid VKVD kõige suurem vara. ?Ühe vaguni turuväärtus võib olla 50 000?100 000 krooni,? arvutas Ernits. ?Vaguni vanaraua hind on umbes 20 000 krooni.? VKVD on aga vagunid müünud 10 000 krooni suuruse tükihinnaga.
  Ernitsa sõnul pole külmutusvagunite müügitehing siiski tegelikult toimunud, sest vagunid seisavad Eesti Raudtee ja Edelaraudtee seisuteedel. ?Eesti Raudteel on vagunite kinnipidamise õigus,? sõnas Ernits.
  Pankrotihaldur Arno Mägi nentis, et ta on näinud mitmeid pankrotieelseid varade kantimisi, kuid nii nahaalset nagu VKVDs toimus, mitte. ?Miljoneid kroone võlgu olev ettevõte müüb suurema osa varast Vene firma aktsiate vastu vaatamata sellele, et käimas on pankrotimenetlus ning kohtuotsus, mis ei luba teha müügitehinguid halduri loata,? kehitas Mägi õlgu.
  VKVD tegevjuht Andrus Kõre ütles reedeses Postimehes, et ajutise pankrotihalduri nõusolekut polnud vaja, sest depoo sõlmis vagunite müüki puudutava eelkokkuleppe juulis, enne pankrotiavalduse esitamist Eesti Raudtee poolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.