• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid kauplemispäeva alguses stabiilsed

  Põhjamaade börsidel jäi tänase kauplemispäeva alguses Ühendriikides reedel toimunud languse mõju oodatust väiksemaks.

  Helsingi börs alustas tänast kauplemispäeva Ühendriikidest lähtuva negatiivse indikatsiooni tõttu kergelt miinuses. Languse eesotsas oli jälle telekommunikatsioonisektor. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 0,25 protsenti reedesest sulgemistasemest madalamal 13 010, 54 punktil. Nokia aktsiaga kaubeldi küll New Yorgi börsi reedesest sulgemistasemest kõrgemal, kuid siiski 1,6 protsenti reedesest Helsingi sulgemistasemest madalamal 45,2 eurol.
  Stockholmi börs alustas kauplemispäeva liikudes reedese sulgemistaseme lähedal. Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,01 protsenti reedesega võrreldes kõrgemal 5409,76 punktil.
  Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,53 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes plussis 1528, 58 punktil.
  Ka Kopenhaageni börs oli tõusumeeleolus ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 2,59 protsenti reedesega võrreldes kõrgemal 343, 55 punktil.
  Helsingi börs lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva Nokia toel plussis. HEX-üldindeks kerkis reedel 1,3 protsenti 13 043,65 punktile. Nokia positiivne liikumine oli tingitud USA aktsiaturge neljapäeval tabanud kergest optimismilainest. Nokia aktsia kerkis reedel 1,6 protsenti ja sulgus 45,92 eurol.
  Stockholmi börs läbis reedel mõõduka languse. Börsi üldindeks liikus Ericssoni languse toel 0,28 protsenti miinusesse 5409,42 punktile. Ericssoni viisid kergesse langusse maailma börse haaranud negatiivne meelestatus tehnoloogiasektori suhtes ja investorite murelikkus ettevõtte jätkuvalt kahjumis oleva mobiiltelefonide tootmise pärast.
  Oslo börsi üldindeks lõpetas reedese kauplemispäeva 0,54 protsenti kõrgemal 1520, 47 punktil.
  Kopenhaageni börsil pääses reedel võidule optimism, kuna analüütikud hindasid turu väljavaateid ka pärast rahaliiduga liitumise referendumil ?ei? ütlemist positiivseteks. Maaklerid arvasid, et referendumi tulemus oli juba aktsiahindadesse sisse arvestatud ning seega ei tohiks mingeid üllatusi lähiajal ette tulla. Börsi üldindeks lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva 1,53 protsenti kõrgemal 334, 88 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.