Peeter Koppel • 2. oktoober 2000 kell 9:01

Põhjamaade börsid kauplemispäeva alguses stabiilsed

Põhjamaade börsidel jäi tänase kauplemispäeva alguses Ühendriikides reedel toimunud languse mõju oodatust väiksemaks.

Helsingi börs alustas tänast kauplemispäeva Ühendriikidest lähtuva negatiivse indikatsiooni tõttu kergelt miinuses. Languse eesotsas oli jälle telekommunikatsioonisektor. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 0,25 protsenti reedesest sulgemistasemest madalamal 13 010, 54 punktil. Nokia aktsiaga kaubeldi küll New Yorgi börsi reedesest sulgemistasemest kõrgemal, kuid siiski 1,6 protsenti reedesest Helsingi sulgemistasemest madalamal 45,2 eurol.

Stockholmi börs alustas kauplemispäeva liikudes reedese sulgemistaseme lähedal. Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,01 protsenti reedesega võrreldes kõrgemal 5409,76 punktil.

Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,53 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes plussis 1528, 58 punktil.

Ka Kopenhaageni börs oli tõusumeeleolus ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 2,59 protsenti reedesega võrreldes kõrgemal 343, 55 punktil.

Helsingi börs lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva Nokia toel plussis. HEX-üldindeks kerkis reedel 1,3 protsenti 13 043,65 punktile. Nokia positiivne liikumine oli tingitud USA aktsiaturge neljapäeval tabanud kergest optimismilainest. Nokia aktsia kerkis reedel 1,6 protsenti ja sulgus 45,92 eurol.

Stockholmi börs läbis reedel mõõduka languse. Börsi üldindeks liikus Ericssoni languse toel 0,28 protsenti miinusesse 5409,42 punktile. Ericssoni viisid kergesse langusse maailma börse haaranud negatiivne meelestatus tehnoloogiasektori suhtes ja investorite murelikkus ettevõtte jätkuvalt kahjumis oleva mobiiltelefonide tootmise pärast.

Oslo börsi üldindeks lõpetas reedese kauplemispäeva 0,54 protsenti kõrgemal 1520, 47 punktil.

Kopenhaageni börsil pääses reedel võidule optimism, kuna analüütikud hindasid turu väljavaateid ka pärast rahaliiduga liitumise referendumil ?ei? ütlemist positiivseteks. Maaklerid arvasid, et referendumi tulemus oli juba aktsiahindadesse sisse arvestatud ning seega ei tohiks mingeid üllatusi lähiajal ette tulla. Börsi üldindeks lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva 1,53 protsenti kõrgemal 334, 88 punktil.

Hetkel kuum