Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEBi pakutav hind kahjustab aktsionäre

  ?Grupp Vilniuse Panga aktsionäre on otsustanud, et SEB poolt pakutav hind ei ole vastuvõetav,? kinnitas Vilniuse Panga aktsiapakist ligi 28 protsenti kontrollivat aktsionäride gruppi esindav He-lenius.
  ?Vilniuse Panga akstia eest makstav hind peaks olema 60 litti pakutava 40 liti asemel,? kinnitas Helenius. Unibanka aktsial sellist konkreetset nõutavat hinnataset ei ole.
  Heleniuse sõnul on väikeaktsionäride huve kahjustav nii Vilniuse Panga aktsia kui ka Läti Unibanka aktsia eest makstav hind. Unibanka aktsia eest maksab Skandinaviska Enskilda Banken ostupakkumises 1,9 latti.
  ?Selline hind on liiga madal ja kahjustab finantsinvestorite huve,? kinnitas Helenius. Ta kinnitas, et finantsinvestorid ei oota SEBilt mingit eraldi kokkulepet, vaid soovivad, et kõiki aktsionäride koheldaks võrdselt.
  ?Me esindame märkimisväärset aktsionäride hulka ja ei lase SEBil sellest nii kergesti välja tulla,? kinnitas Helenius.
  Vilniuse Panga aktsionäridest esindab Helenius ligi 28 panga aktsionäridest, kuhu kuuluvad BRF 5,25, Firebird Management LLC 1,08, BBL Finland 2,46, Baltic Fund 1 3,24 , Griffin Capital 2,81 protsendiga. Lisaks veel väikeaktsionäre, kelle osalus kokku moodustab Vilniuse Pangas umbes 14.
  Helenius märkis, et nad ei ole seotud High Bridge Service?iga, kes SEB järel on suuruselt teine aktsionär ja kes samuti on hinnanud SEBi pakkumise liiga madalaks. Helenius ei välistanud võimalikku edasist koostööd.
  Helenius märkis, et kui SEB aktsiate eest soovitud hinda ei maksa, on koondunud finantsinvestorid valmis jääma panga aktsionärideks edasi, kuid sellisel juhul tuleb neil edaspidi hea seista selle eest, et nende investeering ei kahjustuks. Kuna SEBi eesmärk on kogu Baltikumi kattev pangandusvõrk ning selle kaudu kulude kokkuhoid, on väikeaktsionäride eesmärk mitte lubada pankadel integreeruda, sest see võib vähendada meie investeeringu väärtust, selgitas Helenius.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.