• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEBi pakutav hind kahjustab aktsionäre

  ?Grupp Vilniuse Panga aktsionäre on otsustanud, et SEB poolt pakutav hind ei ole vastuvõetav,? kinnitas Vilniuse Panga aktsiapakist ligi 28 protsenti kontrollivat aktsionäride gruppi esindav He-lenius.
  ?Vilniuse Panga akstia eest makstav hind peaks olema 60 litti pakutava 40 liti asemel,? kinnitas Helenius. Unibanka aktsial sellist konkreetset nõutavat hinnataset ei ole.
  Heleniuse sõnul on väikeaktsionäride huve kahjustav nii Vilniuse Panga aktsia kui ka Läti Unibanka aktsia eest makstav hind. Unibanka aktsia eest maksab Skandinaviska Enskilda Banken ostupakkumises 1,9 latti.
  ?Selline hind on liiga madal ja kahjustab finantsinvestorite huve,? kinnitas Helenius. Ta kinnitas, et finantsinvestorid ei oota SEBilt mingit eraldi kokkulepet, vaid soovivad, et kõiki aktsionäride koheldaks võrdselt.
  ?Me esindame märkimisväärset aktsionäride hulka ja ei lase SEBil sellest nii kergesti välja tulla,? kinnitas Helenius.
  Vilniuse Panga aktsionäridest esindab Helenius ligi 28 panga aktsionäridest, kuhu kuuluvad BRF 5,25, Firebird Management LLC 1,08, BBL Finland 2,46, Baltic Fund 1 3,24 , Griffin Capital 2,81 protsendiga. Lisaks veel väikeaktsionäre, kelle osalus kokku moodustab Vilniuse Pangas umbes 14.
  Helenius märkis, et nad ei ole seotud High Bridge Service?iga, kes SEB järel on suuruselt teine aktsionär ja kes samuti on hinnanud SEBi pakkumise liiga madalaks. Helenius ei välistanud võimalikku edasist koostööd.
  Helenius märkis, et kui SEB aktsiate eest soovitud hinda ei maksa, on koondunud finantsinvestorid valmis jääma panga aktsionärideks edasi, kuid sellisel juhul tuleb neil edaspidi hea seista selle eest, et nende investeering ei kahjustuks. Kuna SEBi eesmärk on kogu Baltikumi kattev pangandusvõrk ning selle kaudu kulude kokkuhoid, on väikeaktsionäride eesmärk mitte lubada pankadel integreeruda, sest see võib vähendada meie investeeringu väärtust, selgitas Helenius.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.