• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid alustasid kauplemispäeva liikumisega eri suundades

  Helsingi börs alustas tänast kauplemispäeva Ühendriikidest lähtuva negatiivse indikatsiooni tõttu kergelt miinuses. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 0,47 protsenti eilsest sulgemistasemest madalamal 12 982, 97 punktil.

  Stockholmi börs alustas kauplemispäeva liikudes eilse sulgemistaseme lähedal. Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,01 protsenti eilsega võrreldes madalamal 5450,21 punktil.
  Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,03 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes plussis 1528, 58 punktil.
  Ka Kopenhaageni börs oli jätkuvalt tõusumeeleolus ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,53 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 348, 26 punktil.
  Stockholmi börs liikus eile tõususuunas. Börsi üldindeks kerkis kokkuvõttes 1,05 protsenti 5466 punktile. Tõusu tekitas telekommunikatsioonigant Ericssoni tõus. Ericsson kerkis 5,50 rootsi krooni 152, 50 kroonile ja seda vaatamata Lehman Brothers?i poolt antud negatiivsele hinnangule Ericssoni mobiilitootmisele.
  Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva peaaegu reedesel tasemel. HEX-üldindeks kerkis marginaalsed 0,01 protsenti 13 044,59 punktile. Kauplemine Helsingi börsil oli eile suhteliselt volatiilne ning jällegi lähtuti USA aktsiaturgude liikumisest. Nokia lõpetas heitliku kauplemispäeva 0,3 protsenti madalamal 45,80 eurol. Sonera kerkis 1,4 protsenti 29,20 eurole ja seda vaatamata Soome ülemkohtu otsusele, mille kohaselt on Sonera kohustatud USA mobiilsideoperaatorite Aerial ja Voice-Stream?i ühendamise tõttu maksma maksudena 216 miljonit eurot. Analüütikute hinnangul oli ebasoodne kohtulahend juba aktsiahinda sisse arvestatud.
  Oslo börsi üldindeks lõpetas eilse kauplemispäeva 0,8 protsenti kõrgemal 1533, 30 punktil. Börs liikus samas suunas Euroopa börsidega ja investorite põhitähelepanu oli suunatud tehnoloogia- ja laevandusaktsiatele.
  Kopenhaageni börsil pääses reedel võidule optimism, kuna analüütikud hindasid turu väljavaateid ka pärast rahaliiduga liitumise referendumil ?ei? ütlemist positiivseteks. Maaklerid arvasid, et referendumi tulemus oli juba aktsiahindadesse sisse arvestatud ning seega ei tohiks mingeid üllatusi lähiajal ette tulla. Börsi üldindeks lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva 1,53 protsenti kõrgemal 334, 88 punktil.
  Kopenhaageni börsil viis eile rekordtasemele Taani suurima panga Danske Bank?i kavatsus osta konkurent Real Danmark. Uue panga nimeks saab Danske Bank ning see saab olema üks suuremaid panku Põhjala regioonis. Ühendatud panga bilansimaht on 1314 miljardit taani krooni. Ülevõetava Real Danmarki aktsia kerkis Kopenhaageni börsil uudise toel 75 protsenti 455 taani kroonini. Börsi üldindeks sulgus eile 3,44 protsenti reedesest tasemest kõrgemal 346,41 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.