Inno Tähismaa • 5. oktoober 2000 kell 11:02

AS Ökometal hakkab Sillamäel akusid töötlema

Eraisikutele ja ASile Ökosil kuuluv AS Ecometal kavatseb rajada Sillamäele vanade autoakude ümbertöötlemistehase, mis valmistab jäätmetest tooret plasti-, klaasi-, pesupulbri- ja energiatootjatele, kirjutab Põhjarannik.

Ecometali juhatuse esimees Allan Aru ütles, et praegu peetakse läbirääkimisi finantsallikatega. 'Sillamäe kasuks otsustasime seetõttu, et seal on olemas kommunikatsioonivõrk, elektrijaam, laborid, väljaõppinud tööjõus ja kaubanduse vabatsoon,' ütles Aru. Investeeringu suurus küünib 200 mln kroonini.

Aru sõnul saab ettevõttes tööd 30 inimest. Plaanitav tehas on kaasaegse tehnoloogiaga Baltimaades, Soomes ja Loode-Venemaal ainulaadne. Lisaks Eestile hakatakse akusid tooma Lätist ja Leedust.

Ettevõtte aastakäibeks on prognoositud 60-70 mln krooni, valmistoodangut antakse 9000 tonni aastas.

ASi Ecometal aktsiatest kuulub 85% eraisikutele ja 15% ASile Ökosil. Viimane omakorda kuulub 65% ulatuses Silmet Grupile ja 35% ulatuses riigile. Eraisikutest omanikud on Eesti insenerid. Silmet Grupp osaleb projektis 1 ha suuruse kinnistu ja tootmishoonega.

Hetkel kuum