Ülo Toomsalu • 5. oktoober 2000 kell 7:33

Haanja vald ihkab suusaraja-alust maad

Haanja vald tahab enda omandusse kuni 2,5 hektari suurust praegu Riigimetsa Majandamise Keskuse valduses olevat riigimaad, kuhu rajatakse valgustatud suusarada, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kubja metskond kaalub seda ettepanekut.

Vald soovib maad endale, sest investeering valgustatud suusaradesse on suur, ulatudes üle miljoni krooni, ütles vallavanem Juri Gotmans eile pärast kohtumist metskonna juhi Agu Paloga.

Gotmansi kinnitusel soovib vald paljudest Haanja suusaradadest endale üksnes seda lõiku, mis saab valgustuse. Selle raja pikkus on kokku umbes neli kilomeetrit. Ülejäänud radade kohta kavatseb vald sõlmida metskonnaga pikaajalise kasutuslepingu.

'Selge see, et valgustatud suusarada on vaja,' kinnitas metskonna ülem Agu Palo pärast kohtumist. Eilsel kohtumisel Palo selget nõusolekut maa haldamisest loobumise asjus ei andnud, sest ettepanekut tuleb kaaluda ning juristidega arutada.

Haanja vallal on võimalus investeerida ligi seitse miljonit peamiselt Euroopa Liidu Phare programmist saadavat krooni, et peale suusaraja valgustamise parandada suusastaadioni ja ehitada selle lähedusse turistidele mõeldud pesemisruumid, parkla ja tualetid.

Hetkel kuum