• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jagan seisukohta, et Eesti peaks hakkama uuesti kevadel ja sügisel kella keerama

  See on väga tervitatav, et keegi on selle probleemi taas arutusele võtnud, sest praegune olukord on tobe ja mõttetu. ÄP juhtkirjas ?Eesti peab hakkama uuesti kella keerama? on küll ära toodud põhilised argumendid, mille pärast hetkeolukord on pigem kahjulik kui kasulik, kuid ma arvan, et on lihtne leida juurde põhjendusi, miks peaks midagi ette võtma.
  Ei ole loomulik, et suvel, kui Eestis on tegelikult ainuke valge aeg, on päev kunstlikult nihutatud nii, et tegelikult langeb 1/4 valget aega sisuliselt öö peale. Ja lähtuda tuleb suvisest ajaasetusest, sest talvel pole ju vahet, kas valge aeg langeb ennelõunale või pärastlõunale ? niikuinii on hommikul ja õhtul pime. Olge nii kena ja tehke selle asja ümber ajakirjanduses rohkem kära, siis jõuab asja tuum võibolla ka otsustajateni ? valge peab olema ikka päeval ja pime öösel! Olen kindel, et leiate pooldajaid.
  Ei saa nõustuda A. Tarandi väitega "Minu arvates võiksid töökollektiivid kokku leppida, mis kell neile tööl meeldib käia...". Kellaaeg ongi ju seesama kokkulepe või kuidas seda teisiti mõista ? ma ei saa ju tööle varem minna, kui lapse lasteaeda viin (see peab ka siis lahti olema), ei saa ennem ajalehte osta, kui see pole veel kioskisse jõudnud (või pole kiosk nii vara ka veel lahti), ei saa ennem tööle sõita, sest bussidel on alles öögraafik jne jne. Ei saa ainult üksikute kollektiivide kaupa varem tööd alustada, sest kogu struktuur on omavahel seotud. Ja kokkulepe ongi seesama kellaeg. Pole võimalik nii, et lähed kell 12 polikliinikusse ja seal on silt ?Meie töötame hommikul 03?11?. Nii läheme tagasi kiviaega, kui kella polnud ja iga suguharu elas ainult omas maailmas ? ikka Pärnumaal ühes ajas ja Võrumaal teises ajas ja siis veel igas kollektiivis ise ajas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.