• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puidufirma EWP rajab Pärnus moodsat saeveskit

  Savi tänava ääres Pärnu tööstusrajoonis paigaldab AS EWP endisel põllul palkide sorteerimisliini ja rajab saeveskit, mis peab valmis saama jaanuaris, kirjutab Pärnu Postimees.

  'Täisvõimsusel hakkab siit tulema 60 000-70 000 tihumeetrit valmis saematerjali aastas,' ütles EWP juhataja Riido Küüts.
  EWP saetööstus tegutseb Savi tänava ääres kunagise VAZi teeninduskeskuse ruumides juba pikka aega, kuid Küütsi arvates oli uute seadmete muretsemine paratamatus, kui firma ei taha konkurentsis kõrvale tõrjutuks osutuda.
  'Meie eesmärk on saavutada moodsate seadmetega niisama kõrge tööviljakus, kui on Skandinaavia maade ja teistegi Euroopa riikide saeveskites. Ainult siis saab tulevikus konkurentsis püsida,' selgitas Küüts.
  Et Eestis loodud võimsale saetööstusele napib juba praegu okaspuupalki ning seda veetakse sisse ka Venemaalt, siis tundub EWP saeveski võimsuse kasvatamine problemaatiline.
  Küüts rääkis, et lintsaagidega saeveski tuleb paindliku tehnoloogiaga, mis laseb saematerjali toota nii peen- kui eriti jämedast palgist. 'Suured saetööstused on end häälestanud keskmisele palgile, meie kasutame juba praegu sellist tooret, mille vastu need huvi ei tunne,' selgitas ta.
  EWP teine plaan on mitte ainult saematerjali toota, vaid sellest otse tarbijale minevat hööveldatud valmistoodangut anda. Siin valmistatakse aiamaterjali, voodri- ja põrandalaudu ning puitkõnniteede plaate. Eriseguga immutatud kõnniteed peaks aias, basseinide ääristes ja mujalgi vastu pidama kolmkümmend aastat, kuid on märksa odavamad kui kivist kõnniteed.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.