• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tuhat taksojuhti võib Tallinnas töötuks jääda

  Transpordiameti hinnangul jäävad umbes pooled Tallinna taksojuhid tööta, kui linnavolikogu kiidab heaks kava, et taksona ei tohi kasutada üle 12 aasta vanust autot, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Laias laastus öeldes umbes pooled Tallinnas sõitvad taksod ei vasta nõuetele, mida uus taksoveo eeskiri sätestab,' lausus Tallinna transpordiameti taksokomisjoni esimees Feliks Undusk. Taksokomisjoni andmeil on Tallinnas üle 1500 loaga taksot ning ligikaudu 2000 taksojuhti.
  Unduski sõnul ei kavatse transpordiamet hakata autode vanusepiirangut ülirangelt jälgima, vaid arvestab iga sõidukit eraldi. 'Kui ikka natuke vanem masin on väga heas tehnilises seisukorras, pole meil mõtet talle sõiduloa andmisest keelduda,' ütles ta.
  Taksofirmas Tõld 14 aasta vanuse Mercedesega sõitev Jüri Sinijärv lausus, et kui praegu on taksojuhtidel karmide nõuete tõttu niigi hing kinni, siis uue korra jõustumisel muutub taksojuhi amet mõttetuks.
  'Sel juhul tuleb osta vähemalt 150 000-200 000 krooni maksev auto, mis toob kaasa autohoolduse kallinemise ning see omakorda kliendile takso sõiduhinna tõusu,' lausus Sinijärv. 'Taksojuhile on aga praegu lisaraha leidmine väga raske, sest siis peaksime me sõitma ööd ja päevad, 20-24 tundi jutti.'
  Sinijärve sõnul on auto vanusepiirang juuksekarva lõhkiajamine, sest näiteks Rootsis ja Soomes ei loe auto vanus, vaid tehniline seisukord. 'Linn võiks pigem korraldada taksodele kaks korda aastas tehnoülevaatuse ning see välistab romuautode jätkamise,' ütles ta.
  Tallinna transpordiameti juhataja Mati Songissepa sõnul on uude eeskirja lisatud punkt, mille kohaselt peab taksojuht olema võimeline suhtlema eesti keeles. Samas on taksojuhil nüüd keelatud autos suitsetamine isegi siis, kui masin on ootejärjekorras ning klienti peal ei ole.
  Tallinna reisisadama ja Balti jaama patenttaksojuhtide käitumise tõttu täiendas linnavalitsus taksoveo eeskirja punktiga, mis keelab tülitada inimesi taksoteenuse pakkumisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.