• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid valdavalt miinuses

  Helsingi börs liikus tänase kauplemise käigus madala käibe juures alla. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 2,01 protsenti eilsest sulgemistasemest 12 812,52 punktil.

  Stockholmi börs liikus sarnaselt Helsingile miinuspoolel . Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,3 protsenti eilsega võrreldes madalamal 5478,56 punktil.
  Põhilisteks langejateks olid IT-ettevõtete aktsiad.
  Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,03 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes miinuspoolel 1521,30 punktil.
  Kopenhaageni börs püsis jätkuvalt optimistlikus meeleolus ning rekordtasemel ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,44 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 354,66 punktil.
  Helsingi börs lõpetas eilse madala aktiivsusega kauplemispäeva kergelt miinuses. HEX-üldindeks langes 0,05 protsenti 13 075,94 punktile.
  Turg alustas küll plussis, kuid USA turgude avanemine miinuses andis turule negatiivse signaali. Euroopa Keskpanga järsk otsus intresse tõsta, välja arvatud finantssektoris, ülejäänud turule praktiliselt mõju ei avaldanud.
  Stockholmi börs läks eile tõusule. Börsi üldindeks kerkis kokkuvõttes 0,94 protsenti 5494,70 punktile.
  Turu viis kergele tõusule telekommunikatsioonisektor.
  Oslo börsi üldindeks lõpetas eilse kauplemispäeva 0,3 protsenti madalamal 1526,36 punktil. Positiivselt liikusid tehnoloogiasektori aktsiad ning languses olid vana majandust esindavad aktsiad. Meediakontsern Schibstedi aktsia kerkis 4 norra krooni peale seda kui Deutche Bank andis sellele ostusoovituse.
  Kopenhaageni börs lõpetas sel aastal juba 35ndat korda rekordtasemel ning KFX top-20 indeks kerkis 1,78 protsenti 353,10 punktile. Maaklerite hinnangul toetavad turgu mitmed positiivsed uudised ning olulist langust lähiajal tulla ei tohiks. Elavas kauplemises jõudis telekommunikatsioonioperaatori Tele Danmarki aktsia 4,8 protsendilise tõusu toel taas 500 taani krooni tasemele. Elektroonikakontsern GN Store Nord kerkis 3,6 protsenti 232 kroonini ning oli ka eilse kauplemispäeva enimkaubeldud aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.