• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss tiirleb 18 krooni ümber

  Euro kurss jäi reedel närviliselt liikuma ühesendilises kursivahemikus. Ühisraha tugevnemist takistas investorite huvipuudus euro vastu, kuigi tänu Euroopa keskpanga üllatuslikule intressitõstmisele vahe dollariintressitasemega vähenes. USA majandus ei näita väsimise märke. Tööpuudus langes taas aprillis püstitatud 30 aasta madalaimale tasemele, palgad kasvasid aga oodatust vähem.
  Dollariralli hoidis ära keskpankade interventsioonioht. Täna on Ühendriikide finantsturud pühade tõttu suletud ning igasugune turu mõjutamine nn õhema turu tingimustes tunduvalt lihtsam.
  Euro intressitase on nüüd möödunud novembriga võrreldes kerkinud 2,25 protsendipunkti võrra. Analüütikud usuvad, et Euroopa keskpank jätab repomäära 4,75 protsendile päris pikaks ajaks. Morgan Stanley Dean Witteri analüütikute sõnul on keskpanga president Wim Duisenberg jala gaasipedaalilt küll ära võtnud, aga pidurile pole veel vajutama hakanud. Järgmised veerand protsenti intresse võivada aga eurotsooni majandust ohtlikult aeglustada.
  Reede õhtul oli euro kurss 0,8679 dollarit, mis teeb USD kursiks 18,03 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.