Romet Kreek • 8. oktoober 2000 kell 22:00

Uudisterikas vaikne börsipäev

Börs lõpetas möödunud nädala viimase päeva väikese 0,17protsendise tagasiminekuga 422,73 punktile. Börsi päevakäibeks kujunes kaunis tagasihoidlik 7,4 mln krooni, tehinguid sooritati 66.

Erinevate aktsiate lõikes võttes oli päev tasavägine ? käibe poolest jäi nelja aktsia käive ühte suurusjärku. Hansapanga aktsia käive oli 1,9 mln krooni, aktsia hind sulgus muutumatult 129 kroonil. Ka suuruselt teise panga Ühispanga aktsia sulgus neljapäevasel tasemel, seda 1,8 mln kroonise käibe juures. Telekomi aktsia tõusis 0,26 protsenti 95 kroonile 1,5 mln kroonise käibega. Uskumatult mahtus käibe esinelikusse ka Pro Kapitali aktsia, mis langes ühe 40 000aktsialise tehingu käigus 7,25 protsenti 32 kroonile. Aktsia päevakäibeks kujunes 1,3 mln krooni.

Reval Hotelligrupi viimnepäev kauplemise mõttes börsil on teisipäev (31. oktoober), 1. novembrist lahkub ettevõtte aktsia börsilt.

Hansapanga Läti tütarpanga nõukogu kaks liiget, Magnus Franke ja Ago Lauri, kutsuti tagasi, neid võidakse kasutada seoses suurte kogemustega Leedu Hoiupanga võimaliku ümberstruktureerimisel, juhul kui Hansapank panga Leedu riigilt erastatud saab. Leedu pangaost on sundinud rahvusvahelise reitinguagentuuri Moody?se panema kahtluse alla Hansapanga finantstugevuse reitingu.

Äripäeva konverentsil sai Andres Liinati vahendusel kuulda mõndagi huvitavat Tallinna Kaubamaja teeninduse ja kaubanduse vallas. Turul on oodata mõõdukat hindade kasvu ? kaupadel 3?4, teenustel 4?8. Kaardiprogrammid hakkavad ajapikku asenduma lojaalsusprogrammidega. Tallinna Kaubamajas jääb tuleva aasta hinnatõus 4 sisse. Nõudluse kasvu on lähiaastatel oodata eelkõige moekaupade ja parfümeeria osas. Kasvab välisturistide osatähtsus majanduses. Kaubamaja kasvab uute arenguprojektide kaudu, 10 on Kaubamaja jaoks madal arengueesmärk.

Hetkel kuum