• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paide elanikud joovad reostunud allikavett

  Joodi allika vesi, kust Paide elanikud endale puhta maitsega vett toovad, ei vasta joogivee nõuetele ja sisaldab baktereid, mis viitavad fekaalsele reostusele, kirjutab Järva Teataja.

  Järvamaa tervisekaitsetalituse vaneminspektor Veera Eik ütles, et 29. septembril Joodi allikast võetud proov näitas vee joogikõlbmatust. Sada milliliitrit prooviks võetud vett sisaldas ekspertiisi hinnangul enam kui 30 termotolerantset bakterit.
  'Joogivesi ei tohi nimetatud baktereid sisaldada, see viitab fekaalsele reostusele,' selgitas Eik. Tema hinnangul võib saastus lähtuda allika lähedal asuvast suvilakooperatiivist, kus pole heitveetorustikku. Samuti on Joodi allika vees lubatust rohkem nitraate, mis viitab samuti reostusele ja on Eigi väitel eriti ohtlik lastele.
  Kuna Paide joogiveel on ebameeldiv lõhn ja maitse, mõistab Eik inimesi, kes käivad allikast puhta maitsega vett toomas. Kuid sellega kaasneb tema hinnangul suur risk. 'Allikavee puhtuses ei saa kunagi kindel olla, allikasse võib mõni koer pissida või pahatahtlik inimene seda reostada,' tõdes ta.
  Puhast vett käivad paidelased toomas ka Mündi allikast. Eigi kinnitusel on sealt võetud proovid korras, kuid mingit tagatist siiski anda ei saa.
  Paide abilinnapea Kaido Ivask lubas, et kui uue veehaarde ehitus Mündi allika juures lõpeb, tehakse korda ka sinna kulgev tee.
  Tema kinnitusel paraneb varsti ka paidelaste kraanivesi, sest detsembris saab valmis uus veehaare. 'Kui suur on muutus, ei oska arvata, vee kvaliteeti võivad halvendada vanad torud,' lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.