Peeter Koppel • 9. oktoober 2000 kell 9:46

Põhjamaade börsid alustasid kõik miinuses

Helsingi börs liikus tänase kauplemispäeva alguses tehnoloogiasektori tõttu alla. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 3,58 protsenti reedesest sulgemistasemest madalamal 12 182,41 punktil.

HEX-indeks on tänase kukkumisega jõudnud 1999. aasta detsembri tasemele. Enamuse käibest moodustasid tehingud Sonera ja Nokia aktsiatega. Nokia kukkus 3,66 protsenti 42,6 eurole. Sonera langes 4,76 protsenti 26 euroni.

Stockholmi börs liikus sarnaselt Helsingile miinuspoolel . Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 1,57 protsenti reedesega võrreldes madalamal 5336,74 punktil.

Põhilisteks langejateks olid IT-ettevõtete aktsiad.

Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,8 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes miinuspoolel 1515,60 punktil.

Kopenhaageni börs pöördus peale eelmise nädala rekordtasemele jõudmist langusele ning börsi üldindeks liikus hetk tagasi 1,84 protsenti reedesega võrreldes madalamal 347,32 punktil.

Stockholmi börs langes maailma aktsiaturgudelt saadud negatiivsete signaalide tõttu. Börsi üldindeks kukkus 1,32 protsenti 5422,02 punktile. Tugevaima surve tekitasid börsile IT- ja telekommunikatsioonisektor.

Helsingi börs lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva langusega. HEX-üldindeks langes 3,5 protsenti 12 625,04 punktile. Telekommunikatsioonioperaator Sonera aktsia lõpetas 6,6 protsenti madalamal 27,29 eurol. Sonera aktsia on jätkuva surve all, kuna ettevõte on hetkel taotlemas kolmanda põlvkonna mobiilsideoperaatorilitsentse Itaalias, Norras, Rootsis ja Portugalis, ning see toob lähiajal kaasa vajaduse väga suurteks investeeringuteks.

Oslo börsi üldindeks lõpetas reedese kauplemispäeva 0,1 protsenti madalamal 1527,86 punktil. Turg järgis languses Euroopa aktsiaturgude liikumist ja kõige nõrgemaks sektoriks kujunes tehnoloogiasektor.

Kopenhaageni börsi KFX-top 20 indeks kerkis reedel 0,2 protsenti rekordtaseme 353,82 punktini.

Hetkel kuum