• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid alustasid kõik miinuses

  Helsingi börs liikus tänase kauplemispäeva alguses tehnoloogiasektori tõttu alla. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 3,58 protsenti reedesest sulgemistasemest madalamal 12 182,41 punktil.

  HEX-indeks on tänase kukkumisega jõudnud 1999. aasta detsembri tasemele. Enamuse käibest moodustasid tehingud Sonera ja Nokia aktsiatega. Nokia kukkus 3,66 protsenti 42,6 eurole. Sonera langes 4,76 protsenti 26 euroni.
  Stockholmi börs liikus sarnaselt Helsingile miinuspoolel . Börsi üldindeks liikus hetk tagasi 1,57 protsenti reedesega võrreldes madalamal 5336,74 punktil.
  Põhilisteks langejateks olid IT-ettevõtete aktsiad.
  Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,8 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes miinuspoolel 1515,60 punktil.
  Kopenhaageni börs pöördus peale eelmise nädala rekordtasemele jõudmist langusele ning börsi üldindeks liikus hetk tagasi 1,84 protsenti reedesega võrreldes madalamal 347,32 punktil.
  Stockholmi börs langes maailma aktsiaturgudelt saadud negatiivsete signaalide tõttu. Börsi üldindeks kukkus 1,32 protsenti 5422,02 punktile. Tugevaima surve tekitasid börsile IT- ja telekommunikatsioonisektor.
  Helsingi börs lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva langusega. HEX-üldindeks langes 3,5 protsenti 12 625,04 punktile. Telekommunikatsioonioperaator Sonera aktsia lõpetas 6,6 protsenti madalamal 27,29 eurol. Sonera aktsia on jätkuva surve all, kuna ettevõte on hetkel taotlemas kolmanda põlvkonna mobiilsideoperaatorilitsentse Itaalias, Norras, Rootsis ja Portugalis, ning see toob lähiajal kaasa vajaduse väga suurteks investeeringuteks.
  Oslo börsi üldindeks lõpetas reedese kauplemispäeva 0,1 protsenti madalamal 1527,86 punktil. Turg järgis languses Euroopa aktsiaturgude liikumist ja kõige nõrgemaks sektoriks kujunes tehnoloogiasektor.
  Kopenhaageni börsi KFX-top 20 indeks kerkis reedel 0,2 protsenti rekordtaseme 353,82 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.