Peeter Koppel • 9. oktoober 2000 kell 7:44

USA aktsiaturgudel võidutses reedel pessimism

Ühendriikide aktsiaturgudel pääses reedel taas võidule negatiivne meelestatus.

Nädala viimasel tööpäeval avaldatud pingelised tööturunäitajad andsid taas tunnistust inflatsiooniohust ning ühtlasi käivitasid järjekordselt spekulatsioonid võimalikust intresside tõstmisest Föderaalreservi poolt. Intressitundlikud finantssektori aktsiad reageerisid New Yorgi börsil neile spekulatsioonidele langusega, mille tulemusel Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas kauplemispäeva 1,2 protsenti miinuses 10 596,54 punktil.

Tehnoloogiakeskse Nasdaqi viisid järjekordsesse järsku langusse tugevalt kahanenud ootused ettevõtete kasumite suhtes, mis on jätkuvalt tingitud nõrgast eurost, kõrgetest intressimääradest ning kõrgest nafta hinnast. Languse eesotsas olid reedel telekommunikatsioo-ni-, interneti- ja pooljuhisektorite aktsiad.

Nasdaqi üldindeks lõpetas reedel 3,2 protsendilise kukkumisega 3361,01 punktil.

Hetkel kuum