• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasta 2000 tõotab tulla automüüjatele edukas

  Autofirmade prognooside kohaselt tõotab tulla 2000. aasta oluliselt parem kui 1999. Kui möödunud aasta majandustulemuste põhjal jäid kahjumisse 15 automüüjat 37st, siis käesolevaks aastaks prognoosib kahjumit vaid üks ettevõte. Kõik ülejäänud, kes Äripäeva küsitlusele vastasid, leiavad, et 2000. aasta lõppeb kasumi või nulliga.
  Kõige optimistlikum on käesoleva aasta majandustulemusi ennustades 1999. aasta TOPi võitja AS Kommest Auto, kes hindab oma selle aasta kasumiks 7,5 miljonit krooni mulluse 5,5 miljoni vastu. Samas eeldab see Kommest Auto prognoositavat käivet arvestades kaheprotsendilist rentaablust.
  Rentaabluse osas on kõige optimistlikum Tartus Toyotasid müüv AS Valoor, kes loodab saada 36 miljoni kroonise käibe puhul miljon krooni kasumit - rentaabluse protsent oleks sellisel juhul 27. Rentaablimateks ettevõteteks peavad end tänavu veel AS Mariine Auto (9%), AS Reval Auto (6%), AS Eesti Helkama-Auto (5%).
  Igatahes on alust arvata, et automüüjate ennustused on igati realistlikud. Kommest Auto tänavuses müügiedus ei saa keegi kahelda, AS Mariine Auto on juba aastaid olnud üks rentaablimaid automüüjaid, jagades möödunud aastal koos Elke Autoga auhinnalist kolmandat kohta.
  Suurima hüppe võrreldes mullusega loodab tänavu kasumimarginaali osas läbi teha 1998. aasta TOPi võitja AS Saksa Auto. Nii, nagu ta tegi mullu võrreldes 1998. aastaga läbi suurima languse, loodab Saksa Aasta olla tänavu suurim tõusja. Ligi 3 miljoni krooni suurusest kahjumist loodab ettevõte jõuda selle aasta lõpuks 3,6 miljoni krooni suurusesse kasumisse. Ja ega sealgi midagi imekspandavat ole. Volkswagen on tänavu kogumüügilt igati tublil teisel kohal ja jääb üle vaid loota, et 2000. aasta majandustulemusi kokku lüües on Saksa Auto taas esiridades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.