• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dokumentide võetus Tartu hulgimüügifirmas

  ASi Tirsi Hulgi juhatuse liikme Toomas Määritsa sõnul kahtlustab maksuamet Tirsi Hulgit maksupettuses. "Maksuamet tegi meile juba korra ettekirjutuse, kuid võttis selle enne kohtuistungit tagasi," seletas Määrits. "Ju nad said aru, et ettekirjutus oli kergekäeliselt tehtud."
  Nüüd püüab maksuamet uut ettekirjutust kokku klopsida, lisas Määrits.
  Tirsi Hulgit revideerinud Tartu linna maksuameti revident Andrei Jürgel keeldus olukorda kommenteerimast. "See on valdkond, mis ei kuulu kommenteerimisele," märkis Jürgel.
  Tartu linna maksuamet kasutab majanduspolitseid käepikendusena, kommenteeris majanduspolitsei eilset dokumentide võetuse algust Määrits.
  "Me pole maksuametile keelanud müügi- ja muude neid huvitavate dokumentidega tutvuda, kuid oleme palunud teha seda kohapeal," rääkis Määrits. "Kuna dokumente on kümneid tuhandeid, on maksuametil nendega tõenäoliselt mugavam tutvuda oma kabinettides."
  Tirsi Hulgi esindaja, vandeadvokaat Anne Tammeri sõnul hakkasid maksupolitseinikud eile pärast lõunat firma 1998. aasta majandustegevust puudutavaid dokumente nummerdama ning protokollima, nagu võetuse puhul seadus ette näeb. Paari tunni jooksul jõudsid politseinikud protokollida paar-kolmsada dokumenti.
  "Kui nad oleksid dokumendid lihtsalt kilekottidesse toppinud ja ära tassinud, oleks see väga meenutanud omaaegset kurikuulsat võetust Tiit Veeberi Giga kontorist," ütles Tammer. "Gigast viidi dokumendid nummerdamata ära."
  Anne Tammeri sõnul ei ole dokumendid, mida majanduspolitsei eile nummerdama asus, kuidagi seotud Tirsi Hulgi kriminaalasjaga. Poolteist aastat tagasi algatatud kriminaalasja kohaselt süüdistatakse Tirsi Hulgit selles, et firma juhatuse liikme Tõnu Sammi ja tema ema vahel sõlmitud laenuleping on võltsitud. Kriminaalasjas lahenduseni pole jõutud.
  Tirsi Hulgi oli üks esimesi hulgiladusid Tartus, mis hakkas 1996. aastal jaemüügiga tegelema. Tirsi Hulgi omanikud on Toomas Määrits ja Tõnu Samm. Tirsi Hulgi eelmise aasta käive oli 148,5 miljonit krooni ja kasum 1,7 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.