Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dokumentide võetus Tartu hulgimüügifirmas

  ASi Tirsi Hulgi juhatuse liikme Toomas Määritsa sõnul kahtlustab maksuamet Tirsi Hulgit maksupettuses. "Maksuamet tegi meile juba korra ettekirjutuse, kuid võttis selle enne kohtuistungit tagasi," seletas Määrits. "Ju nad said aru, et ettekirjutus oli kergekäeliselt tehtud."
  Nüüd püüab maksuamet uut ettekirjutust kokku klopsida, lisas Määrits.
  Tirsi Hulgit revideerinud Tartu linna maksuameti revident Andrei Jürgel keeldus olukorda kommenteerimast. "See on valdkond, mis ei kuulu kommenteerimisele," märkis Jürgel.
  Tartu linna maksuamet kasutab majanduspolitseid käepikendusena, kommenteeris majanduspolitsei eilset dokumentide võetuse algust Määrits.
  "Me pole maksuametile keelanud müügi- ja muude neid huvitavate dokumentidega tutvuda, kuid oleme palunud teha seda kohapeal," rääkis Määrits. "Kuna dokumente on kümneid tuhandeid, on maksuametil nendega tõenäoliselt mugavam tutvuda oma kabinettides."
  Tirsi Hulgi esindaja, vandeadvokaat Anne Tammeri sõnul hakkasid maksupolitseinikud eile pärast lõunat firma 1998. aasta majandustegevust puudutavaid dokumente nummerdama ning protokollima, nagu võetuse puhul seadus ette näeb. Paari tunni jooksul jõudsid politseinikud protokollida paar-kolmsada dokumenti.
  "Kui nad oleksid dokumendid lihtsalt kilekottidesse toppinud ja ära tassinud, oleks see väga meenutanud omaaegset kurikuulsat võetust Tiit Veeberi Giga kontorist," ütles Tammer. "Gigast viidi dokumendid nummerdamata ära."
  Anne Tammeri sõnul ei ole dokumendid, mida majanduspolitsei eile nummerdama asus, kuidagi seotud Tirsi Hulgi kriminaalasjaga. Poolteist aastat tagasi algatatud kriminaalasja kohaselt süüdistatakse Tirsi Hulgit selles, et firma juhatuse liikme Tõnu Sammi ja tema ema vahel sõlmitud laenuleping on võltsitud. Kriminaalasjas lahenduseni pole jõutud.
  Tirsi Hulgi oli üks esimesi hulgiladusid Tartus, mis hakkas 1996. aastal jaemüügiga tegelema. Tirsi Hulgi omanikud on Toomas Määrits ja Tõnu Samm. Tirsi Hulgi eelmise aasta käive oli 148,5 miljonit krooni ja kasum 1,7 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.

Olulisemad lood

Raadiohommikus börsiralli, Ajujaht ja küberrünnakute tõrjumine
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis räägime maailma börsidel toimunud rallist, seda põhjustanud USA Föderaalreservi juhi Jerome Powelli sõnavõtust ning aktsiaturgude edasisest väljavaatest. LHV maakler Martin Uutman jagab muljeid ka äsja välja tulnud raamatust “Kauplemise voog”.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis räägime maailma börsidel toimunud rallist, seda põhjustanud USA Föderaalreservi juhi Jerome Powelli sõnavõtust ning aktsiaturgude edasisest väljavaatest. LHV maakler Martin Uutman jagab muljeid ka äsja välja tulnud raamatust “Kauplemise voog”.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.