Inno Tähismaa • 10. oktoober 2000 kell 13:09

Test: Nissan Almera on konkurentidest vaiksem

Eestis enim ostetud väike-keskklassi sõiduautode seas on vaikseim uue Nissan Almera salong, kirjutab homse Äripäeva auto erileht.

Kuue populaarseima väike-keskklassi auto müra mõõtmistulemused näitasid, et mida uuem mudel, seda vaiksem. Almerale järgnevad suhteliselt võrdsete tulemustega Ford Focus ja uuenenud Toyota Corolla. Kõige mürarikkamaks osutus Mazda 323, mis on testitud autodest kõige kauem tootmises olnud mudel.

Äripäev mõõtis kõikide autode salongi tungivat müra ühel ja samal marsruudil samadel teelõikudel. Kokku viidi iga autoga läbi neli erinevat mõõtmist. Ehkki erinevused autode vahel ei olnud väga suured, oli siiski võimalik mõõtmiste tulemused reastada ning vastavalt kohapunktidele kujunes lõplik järjestus.

?Mikrofoniga mõõdetud detsibellid ei pretendeeri absoluutsele tõele, sest võimalikke kõrvaltegureid leidub alati. Küll aga pole põhjust kahelda võrdlevates tulemustes, kuna kõiki autosid mõõtsime täpselt ühtedes ja samades tingimustes,? lausus mikrofoni ja RTA (Real Time Analyser) nimelise arvutiprogrammiga testi läbi viinud tehnikaülikooli tudeng Marek Rist.

Uudise vahendas Tõnu Tramm.

Hetkel kuum