Inno Tähismaa • 12. oktoober 2000 kell 14:41

Iisrael ründas helikopteritelt palestiinlaste alasid

Iisraeli relvajõud ründasid täna jõuliselt Jordani jõe läänekaldal asuvaid palestiinlaste alasid Ramallahi ja Gaza linna ümbruses mõni tund pärast seda, kui teadmata kurjategija tappis kaks Ramallahi politseiprefektuuris kinni hoitud Iisraeli sõdurit.

CNNi ajakirjanik Sausan Gsosheh teatas Ramallahist, et Iisraeli helikopteritelt tulistatud pommid purustasid politseiprefektuuri katuse. Tema väitel on 16 inimest haavatud ja politseimaja esimene korrus on saanud tõsiselt kannatada.

Purustatud politseimaja ümber kogunesid kohalikud palestiinlased ja paljud neist teatasid, et rünnak tähendab sõja kuulutamist.

Viimase kahe nädala jooksul toimunud kokkupõrgetes on tapetud kokku 97 inimest, peaaegu kõik neist on araablased.

Hetkel kuum