• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intel viis Nasdaqi miinusesse

  Ühendriikide aktsiaturgudel ei suutnud tehnoloogiasektor oma reedest tõusu jätkata.
  Reedesele eufooriale panid punkti kahe suure investeerimispanga negatiivse alatooniga kommentaarid pooljuhisektori turuliidri Inteli suhtes. Inteli neljanda kvartali majandustulemused võivad analüütikute hinnangul jääda konkurentsist tingituna oodatule alla. Eelmisel nädalal langesid pooljuhisektori lipulaeva peamise konkurendi AMD Athlon protsessorite hinnad järsult ning see ka Intel alandas madalama jõudlusega Pentium III protsessorite hindu. Inteli aktsia liikus eile 11,15 protsendiga miinuses 35,88 dollaril.
  Kuigi muu hulgas interneti- sektoris võis täheldada optimismi märke, siis pooljuhisektori languse tõttu liikus Nasdaqi üldindeks kaks tundi pärast kauplemise algust 1,33 protsendiga miinuses 3272,63 punktil.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus samal ajal 0,17 protsenti plussis 10 209,94 punktil. New Yorgi börsi hoidsid plusspoolel IBM, Boeing ja Wal-Mart.
  Stockholmi börs lõpetas eilse kauplemispäeva 1,77 kõrgemal. Börsi üldindeks sulgus 5267,69 punktil.
  Maaklerite hinnangul on halvim tõenäoliselt möödas ning turg on lõpuks stabiliseerumas.
  Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva peale eelmise nädala 13,6protsendilist langust tõusuga. HEX-üldindeks kerkis Nasdaqi reedese tõusu järellainetuses 2,87 protsenti 11 219,27 punktile.
  Nokia kerkis 3,8 protsenti 38,56 eurole. Telekommunikatsioonioperaator Sonera tõusis 7,8 protsenti 24,16 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.